Det har pågått och pågår en ständig utveckling på Internet. Mer och mer blir uppkopplat mot nätet och vi använder oss av detta dagligen nu för tiden. Tiden när man sitter vid en dator är förbi på ett sätt. Vi har allt som vi behöver i våra smarta telefoner. Det du kan göra i en dator kan du göra i dagens mobiltelefoner, plus mycket annat.

Ny teknik förenklar

Många gånger så blir livet enklare med all den ny teknik som kommer. Det kan vara problem för den äldre generationen men även dessa lärs sig hantera allt det nya. Yngre har alltid enklare att ta till sig ny teknik som att betala med Swish som exempel. Swish är en betalningsmetod där du använder en app i din smarta telefon för att skicka pengar till andra. Det började med att man kunde sända en summa till en annan person. Idag så kan du använda Swish i olika butiker och betala med systemet online.

Våra smarta hem

I allt mer utsträckning så blir våra hem mycket smartare. Att styra belysning i en lägenhet eller hus är inte något som vi höjer våra ögonbryn för. Istället för timers för fönsterlampor så finns det enheter som kopplas upp via nätet och går att styras via app i din smarta telefon. Dessa kan också programmeras så lampor tänds på utvalda tider. Även dörrlås kan kopplas till nätet så det går att låsa och öppna dörren även om man inte är hemma. Praktiskt om hantverkare ska in och man inte är hemma.

Framtiden, hur kommer den att se ut?

Hur framtiden kommer att se ut är svårt att säga något om. Men helt klart så kommer vi att bli mer uppkopplade mot Internet. Det finns idag redan smarta kylskåp som meddelar om mjölken börjar ta slut. Kommer detta att meddelas direkt till butiken som levererar din varor hem och packar in det i kylskåpet? Vi lever i en mycket spännande tid och utvecklingen står verkligen inte stilla. Vi som finns med här och nu kommer garanterat att få vara med om många trevliga och spännande saker i livet.